3 korte tips voor een aandachtig webdesign!

Vandaag de dag is er zoveel mogelijk binnen het ontwerpen van een website. De meest fantasierijke ideeën kunnen vaak met behulp van wat technische kennis geïmplementeerd worden in je webdesign. Maar hoe kun je nou op een snelle en eenvoudige manier zonder al te veel kennis van webdesign je website aantrekkelijker maken voor bezoekers? In deze blog lees je 3 manieren voor een aandachtig webdesign.

 

1. Grote knoppen en blokken

Door het gebruik van grote knoppen en blokken met vaak dik gedrukte tekst win je gelijk de strijd om de aandacht van je bezoeker. Hoe handig is het dan om daar een ‘call-to-action’ aan te verbinden. Een ‘call-to-action’ is voor veel webpagina’s belangrijk om de bezoeker richting de volgende stap te krijgen. Het doen van een aankoop nadat de bezoeker is voorgesteld aan bepaalde producten of de aanvraag van een offerte is een duidelijk voorbeeld van een call to action. Steeds vaker zien we dat webdesigners veel werk maken van het ontwerpen van opvallende knoppen om zo een call to action te bewerkstelligen. Groot, groter, grootst lijkt daarbij een opvallende trend.

 

 2. Witte kaders 

Wie op zoek gaat naar een hedendaags webdesign anno 2017 kan het haast niet ontgaan zijn dat er veelal gebruik wordt gemaakt van witte kaders rondom de pagina’s. Het lijkt een reactie en uitbreiding te zijn op de open en strakke ontwerpen van responsive websites. Zo gek is het eigenlijk niet daar de smartphones en tablets steeds meer het ontwerp bepalen van hedendaagse websites. Zo worden er op kleinere schermen vaak gebruik gemaakt van zogenaamde ‘cards’ als oplossing voor een simpel maar krachtig ontwerp. Het ontwerp doet denken aan een ouderwetse polaroid foto. Het is een rechthoekig vlak waarin genoeg ruimte is voor zowel afbeelding als tekst. Succesvolle en toonaangevende bedrijven als Google, Facebook, Twitter en andere online giganten zijn er al volop mee bezig in hun webdesign.

 

3. Bewegende achtergronden

Bewegende achtergronden? Maar dat neemt toch veel te veel geheugen in beslag en video’s veroorzaken toch ook langere laadtijden van mijn website? Dat klopt! Video’s nemen veel geheugen in beslag en vertragen de snelheid van je website aanzienlijk ten opzichte van websites zonder video. Maar dat is nog niet alles. Ze trekken vaak teveel de aandacht ten koste van de content. Ze treden als het ware als achtergrond teveel op de voorgrond. Een beter alternatief en tevens een trend van de laatste tijd is het gebruik van particle backgrounds. Particle backgrounds zijn achtergrond animaties van lichtgewicht JavaScipt die je website niet onnodig traag maken. Beweging op de achtergrond werkt namelijk goed om een webpagina interessanter te maken en op te laten vallen voor je bezoeker. Een prima alternatief dus om uit te proberen.